Gele Huis Atelier
Haagsemarkt 35 (hoek Dreef)
Princenhage

 

 
 

Een decoratief paneel vilten 

door Hanneke Pelgrom


Hanneke Pelgrom is viltkunstenares en verzorgt workshops. De workshop ‘Bloem vilten’ heeft fraaie exemplaren opgeleverd. Nu stelt Hanneke voor om paneeltjes met reliëf te maken.

 
Kleine wandversieringen die de aandacht trekken en juist door het bijzondere materiaal (naaldvilt) anders zijn dan anders. Ieder paneeltje is uniek door kleur en de vormgeving van de elementen die op de achtergrond ontstaan.


AANMELDEN

 
 

Wat is vilten?

Werken met vilt is werken met ruwe wol, een oeroude techniek die momenteel weer helemaal terug is, maar in een nieuw jasje. Er is een wisselwerking ontstaan tussen traditie, kunst en heel veel daartussen. De mogelijkheden zijn onbegrensd.

Dit materiaal ‘leeft’ en nodigt je uit

Dit materiaal kan je, net als klei, in natte toestand met je handen vormen en als het droog is houdt het zijn gevormde contouren, waardoor je er heel lang van kunt genieten. Voel de fijne wol op je huid, ga er mee ‘spelen’ en ervaar wat het met je doet. Vilten is niet alleen doen, maar ook voelen met je hele lijf!


Wat ga je leren in deze workshop?

Je leert hoe je met zachte wol- en zijde vezels een paneeltje met reliëf maakt. Hiervoor wordt de  zogenaamde natviltechniek gebruikt.

Voor wie?

Deze workshop is voor iedereen geschikt, beginners zijn welkom. Woensdag 10 april van 13.00 – 17.00 in De Dobbelsteen in Princenhage, Doelen 35.

Aantal deelnemers: min. 6, max 10. Kosten per persoon: 32,50, daarbij inbegrepen naaldvilt (wol), werkmaterialen, paneeltje van 30 x 30 cm, een workshop van 4 uren, een consumptie.

Zelf meenemen: schaar, naaigerei, centimeter en handdoeken(keukendoeken)