Gele Huis Atelier
De Dobbelsteen
Doelen 35 Princenhage

 

 
 

Oude jas? Nieuwe tas!

o.l.v. Corine van Ravenstein


Hoe maak je van een gedragen kledingstuk een leuke tas?

Transformeren van een kledingstuk. Dat is wat Corine je gaat leren. Want waarom zou je iets weggooien wat, in een andere vorm, nog zeer bruikbaar is? Wat doe je met die mooie jas, aan de mouwen versleten maar de rest nog niet? Geef je die een tweede leven? Hergebruik is niet alleen trendy maar bespaart ook grondstoffen, verf, arbeidsloon en is duurzaam.

 

AANMELDEN vóór 25 april 

Wie is Corine?
Zij heeft een achtergrond als decorateur en tentoonstellingsbouwer en met het maken van rekwisieten voor musicals. Op dit moment werkt zij deels voor musea en de Kunsthal in Rotterdam. Daarnaast is zij de creatieve kant opgegaan met textiele creatieve producten. Zoals tassen van allerlei materiaal.

 
 

Opzet van de workshop
Deze workshop bestaat uit 2 x 3,5 uur. Je gaat aan de slag met het knippen van lapjes die je aan elkaar naait zodat jouw eigen unieke tas ontstaat.

Je werkt twee dagdelen, met een week ertussen. De twee dagdelen zijn nodig om van het oude naar het nieuwe te komen. En niet iedereen is even snel en handig.
Stapsgewijs ga je aan de slag, je eigen idee vorm geven, een model maken, evt. bewerken en dan in de eindfase afwerken.
Ook al heb je weinig of geen ervaring met stoffen en gebruik van een naaimachine is dat geen probleem. Het wordt je uitgelegd, getoond en er is hulp als je vastloopt.

Waar en wanneer?
Twee middagen: donderdag 2 mei en 9 mei van 13.30 – 17.00 in de Dobbelsteen. Adres: Doelen 35 in Princenhage.
Minimaal aantal deelnemers 6 en maximaal 10.


Kosten:
38,00 voor twee middagen, inclusief consumptie.

Wat breng je mee?
Die ‘oude jas’ uiteraard maar het mag ook een oud wandkleed, spijkerbroek, trui zijn. Verder stukjes stof, versiersels (knopen, band of wat je hebt liggen thuis), die je erin wil verwerken.
Leer is niet handig omdat de naaimachines dat niet aankunnen. Je maakt je eigen mooie lap van je meegebrachte spullen waarna van die lap de tas gemaakt wordt.
Naaimaterialen zoals naaigaren, naald, spelden, een centimeter, schaar. Er wordt gewerkt op een ondergrond van stof. We maken gebruik van de naaimachines en lockmachine van de locatie.