Gele Huis Galerie
Haagsemarkt 35 (hoek Dreef) Princenhage
 
     
 

Beppie Lotterman
(abstracte schilderijen)

Wim Lemmens
(beelden)

Opening
4 mei 15 uur

 
  Sinds 1995  werk ik fulltime als kunstenares en exposeer regelmatig solo en in groepsverband in binnen- en buitenland.Mijn schilderijen zijn een uiting van de passie die ik voel voor de wereld in en om mij heen. Natuur, licht, poëzie en muziek zijn regelmatig terugkerende thema’s in mijn werk. Deze  thema’s abstraheer ik in een divers en uitgebreid kleurenpalet. Daarnaast geef ik schilderlessen (ook aan mensen met een niet-aangeboren handicap en dementerenden) en workshops. De expositie is te bezichtigen op
zaterdag 4, 11, 18 en 25 mei

10 - 18 uur.
Vrij entree
Voor het vervaardigen van mijn beelden hebben materialen zoals graniet, hardsteen, marmer,  hout en metaal mijn voorkeur. In mijn werk komt de eigenheid van het materiaal tot uitdrukking zoals de tegenstelling van grof bewerkte en gepolijste vlakken. Stenen worden als het ware open getrokken waardoor er een spanning in het oppervlak onstaat. Door het polijsten van de oppervlakte en het ruw bewerken van de binnenzijde wordt deze tegenstelling vergroot.
 
   
 

Beppie Lotterman (Rotterdam, 1952) Schilderijen
In 1990 begon zij de 4-jarige kunstopleiding aan de Vrije Hoge School in Driebergen waarvan de laatste 2 jaar een specialisatie schilderen onder leiding van Benno Sloots. Na deze opleiding deed zij diverse masterclasses (o.a. Bij Henk Hage) en had lessen keramiek bij Henk Wolvers. Kleur en poëzie zijn belangrijke inspiratiebronnen in haar werk. Sinds 1995 werkt zij fulltime als kunstenares in haar woonplaats Oss en is actief bij de Osse kunststichting K26. Zij geeft schilderles, ook aan mensen met een niet-aangeboren handicap en dementerenden. Vanaf 2009 is zij de initiator van het open podium in k26 voor dichters in Oss, Poëzie Podium Oss. Zij is geïnspireerd de kunstenaars zoals Mark Rothko en Marlène Dumas.

Beppie en Wim hebben drie kunstwerken in de openbare ruimte gerealiseerd:
- Stad aan de Maas
- Duurzaamheid
- Lichtbaken

Wim Lemmens (Tilburg, 1947) Beelden en schilderijen
Wim studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunstopleiding Sint Joost in Breda schilderkunst en monumentale vormgeving. Sinds 1976 werkt hij als vrij beeldend kunstenaar. Zijn loopbaan als kunstenaar is begonnen in een natuursteenstudio in Italië̈.
Hij heeft een duidelijk herkenbare stijl en laat zich inspireren door de natuur, zijn omgeving, of grote gebeurtenissen en probeert het aspect van de beweging hierbij tot uitdrukking te brengen. Hij is gevestigd in Oss en actief bij de Osse kunststichting K26. Zijn lessen in schilderen en beeldhouwen vinden plaats in zijn atelier en in de Eynderick (Heesch). Hij is geïnspireerd door de kunstenaars Hans Hartung en Marcel Duchamp.